Ruokakeskustelu kiehuu, joskus jopa yli

Kehon polttoaineesta ja herkuttelun välikappaleesta on tullut viihdettä, mutta myös raakaa bisnestä.

Ruokakeskustelu kiehuu, joskus jopa yli. Televisio pursuaa kokkiohjelmia ja lehtien sivut E-koodeja. Kouluruoan lisäaineista kohutaan. Aikaansa seuraava ”kokkaa” raakaravintoa ja surauttaa tehosekoittimessa terveyspirtelön. Kahvin hinta on noussut pilviin muun muassa siksi, että kahvipavuilla keinotellaan raaka-ainepörssissä.

Vähänkin valistunut vatsantäytteen etsijä joutuu pohtimaan omaa kantaansa moniin vastakkainasetteluihin: luomu vai tehotuotanto, lähiruoka vai tuontiruoka, einekset vai kotiruoka, kasvis vai liha.

Perinteisempää taistelutannerta edustavat naistenlehtien herkkureseptit ja niitä seuraavat laihdutusjutut. Jälkimaku-verkkolehdessä Heidi Pohjala kertoo yhdestä laihdutustavasta, ja myös Sinä voit kertoa omista laihdutuskokemuksistasi.

Kasvisruoan tarjonta on parantunut myös opiskelijaravintoloissa. Lue Anniina Sahin juttu aiheesta ja kuuntele kasvissyöjien tarinoita. Voit myös äänestää kaupungin parasta kasvisruokaa tarjoavan opiskelijaravintolan.

Sirkku Aalto pureutuu superruokaan – ovatko goji-marjat sittenkään maineensa veroisia terveyspommeja? Lisäksi hän kertoo meille Seposta, joka päätti hankkia itselleen lisää elinvuosia ruokavaliomuutoksella.

Syksyllä voimaan astuva elintarvikelain uudistus helpottamaa pienten ravintoloiden ja lähiruokaa tarjoavien elintarvikeyritysten perustamista. Anne-Pauliina Rytkösen jutussa kerrotaan myös kahden nuoren miehen unelmasta: omasta ruokapaikasta.

Kun kehitys kehittyy riittävän pitkälle, ravintoloita ja ruokakauppoja ei ehkä enää tarvita mihinkään. Jokainen voi tulostaa valmiit ateriansa kotona printterillä, Matti Myllerin koostama verkkolehtikatsaus kertoo.

Tämän kattauksen tarjoavat journalistiikan Monimedia ja verkkojournalismin murros -kurssin opiskelijat Jyväskylän yliopistosta. Bon appétit!

Anna-Maija Tuuliainen, päätoimittaja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: