JÄLKIMAKU MAUSTAA RUOKAKESKUSTELUA

Kehon polttoaineesta ja herkuttelun välikappaleesta on tullut viihdettä, mutta myös raakaa bisnestä.

Televisio pursuaa kokkiohjelmia ja lehtien sivut E-koodeja. Kouluruoan lisäaineista kohutaan. Aikaansa seuraava kokkaa raakaravintoa ja surauttaa tehosekoittimessa terveyspirtelön. Kahvin hinta on noussut pilviin muun muassa siksi, että kahvipavuilla keinotellaan raaka-ainepörssissä.

Vähänkin valistunut vatsantäytteen etsijä joutuu pohtimaan omaa kantaansa moniin vastakkainasetteluihin: luomu vai tehotuotanto, lähiruoka vai tuontiruoka, einekset vai kotiruoka, kasvis vai liha.

Jälkimaku-verkkolehti maustaa ruokakeskustelua mielenkiintoisilla näkökulmilla.

Keväisin varsinkin naistenlehtien sivut täyttyvät laihdutusjutuista. Heidi Pohjala kertoo tässä lehdessä yhdestä tavasta laihduttaa – myös omien kokemustensa kautta.

Kasvisruoan tarjonta on parantunut myös opiskelijaravintoloissa. Lue Anniina Sahin juttu aiheesta ja kuuntele kasvissyöjien tarinoita.

Sirkku Aalto pureutuu superruokaan – ovatko goji-marjat sittenkään maineensa veroisia terveyspommeja? Lisäksi hän esittelee Seppo Pennasen, joka päätti hankkia itselleen lisää elinvuosia ruokavaliomuutoksella.

Syksyllä voimaan astuva elintarvikelain uudistus helpottaa pienten ravintoloiden ja lähiruokaa tarjoavien elintarvikeyritysten perustamista. Anne-Pauliina Rytkösen jutussa kerrotaan myös kahden nuoren miehen unelmasta: omasta ravintolasta.

Kun kehitys kehittyy riittävän pitkälle, ravintoloita ja ruokakauppoja ei ehkä enää tarvita mihinkään. Jokainen voi tulostaa valmiit ateriansa kotona printterillä, Matti Myllerin koostama verkkolehtikatsaus kertoo.

Tämän kattauksen tarjoavat journalistiikan Monimedia ja verkkojournalismin murros -kurssin opiskelijat Jyväskylän yliopistosta. Bon appétit!


Anna-Maija Tuuliainen, päätoimittaja

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: