Asiantuntija Gustafsbergin dieetistä: ”En suosittelisi laihduttamiseen”

Helsingin yliopiston elintarviketieteen tohtori ja ravitsemustieteen dosentti Mikael Fogelholm ei suosittelisi Go Fat Go -haastetta laihduttamiseen. Hänen mielestään neljän viikon kuuri on liian raju ja mustavalkoinen. Suurin ongelma on dieetin pituus. Fogelholm kertoo, että neljä viikkoa on aivan liian lyhyt aika painonpudotukseen.

– Suurin haitta tässä on se, että paino putoaa liian nopeasti, ja ihminen menettää todennäköisesti lihasmassaa. Toisin dieettiin enemmän vapautta, ja antaisin ihmisten syödä enemmän.

Fogelholm ennustaa, että suurimmalle osalle ihmisistä paino tulee takaisin, kun kuuri loppuu. Hänen mielestään sopiva aika painonpudotukseen on kolmesta kuuteen kuukautta. Asiantuntija epäilee, ettei mustavalkoinen dieetti anna laihduttajalle eväitä siihen, miten arkielämässä kannattaisi jatkossa syödä.

– Tämä dieetti ei kuitenkaan ole pahimmasta päästä, kun mietitään laihdutuskuureja. Ruokavaliossa on pyritty jonkinasteiseen monipuolisuuteen, eli kyse ei ole mistään greippi-valkoviini-dieetistä.

Fogelholmin mielestä ruokavaliossa on kuitenkin kohtuullisen järkeviä tuotteita, etenkin kaurahiutaleet ja hyvät rasvat saavat asiantuntijalta kiitosta. Energiamäärä on hänen mielestään liian alhainen. Päivittäinen energiamäärä on noin 1400 kilokaloria, mutta se vaihtelee sen mukaan, syökö esimerkiksi lohta vai kanaa ja juoko kuntosaliharjoituksen jälkeen palautusjuoman.

Neljän viikon Go Fat Go -haasteen jälkeen on mahdollisuus osallistua kymmenen viikkoa kestävään Lite-ohjelmaan. Maksullisessa ohjelmassa voi esimerkiksi opetella ylläpitämään saavutettua painoa. Kun Fogelholm kuulee jatkomahdollisuudesta, hänen suhtautumisensa muuttuu sallivampaan suuntaan.

Heidi Pohjala

Kuuntele täältä, miten Jutta Gustafsberg vastaa asiantuntijan kritiikkiin!
Lue blogista dieetin ohjeet sekä toimittajan kokemuksia kuntokuurista.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: